Όλα τα τελευταία νέα για τη Μουσική Τεχνολογία και την Ακουστική, κατευθείαν από τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών, συγκεντρωμένα σε ένα blog!

Η νέα κονσόλα Si Expression από την Soundcraft



Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στον τομέα των ψηφιακών κονσολών ήχου, η Soundcraft Si Expression εκμεταλλεύεται την ισχύ κάποιων από τα νεότερα DSP, τις τεχνολογίες νέων εξαρτημάτων και τεχνικές παραγωγής, για να δημιουργήσει την πιο ισχυρή, σε σχέση με το κόστος της, ψηφιακή κονσόλα, που κατασκευάστηκε ποτέ! Κάθε κονσόλα της οικογένειας Expression, είναι ίδια, σε σύνολο χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της. Έτσι, η μόνη επιλογή σας, έχει να κάνει με τον αριθμό των faders και των τοπικών προενισχυτών μικροφώνου, που εσείς θέλετε. Με μια σειρά, που καλύπτει από την σούπερ φορητή 19' rack mount Expression 1, με 16 εισόδους μικροφώνου, έως την ισχυρή Expression Si 3, με 30+2 faders και 32 mic/line εισόδων, υπάρχει ένα μοντέλο για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες.

Si Expression 3

Ψηφιακή κονσόλα ήχου με 32x100mm Motorized faders, (με ελεύθερη επιλογή τοποθέτησης σε 4 layer buses), STUDER Digital Core Signal processing (40bit floating point), μικρού μεγέθους, με δυνατότητα μίξης 66 καναλιών ήχου. Διαθέτει 32 μικροφωνικές εισόδους XLR, με προενισχυτές VI-1, 4xline εισόδους, 20 buses, εκ των οποίων 14 bus (aux-bus), τα οποία μπορούν να ανατεθούν σε οποιαδήποτε από τις 16 φυσικές XLR εξόδους, 8 matrix busses (4mixes), 4 αναθετούμενα insert send & returns, 4 FX busses, 4 mute groups, 3 master out (L.C.R.). Διαθέτει, επιπλέον, για κάθε κανάλι εισόδου, Led bar meter, digital delay, BSS full παραμετρικό equalizer 4 περιοχών, low και high pass φίλτρα, ενσωματωμένο ψηφιακό επεξεργαστή δυναμικών περιοχών dbx (compressor, gate, limiter). Έχει 4 on board Lexicon effects, 30 περιοχών γραφικό equalizer της BSS Audio, για κάθε έξοδο και master delay. Led meters σε κάθε έξοδο, καθώς και μια color touch screen TFT οθόνη στο master section. Έχει θύρα USB, μέσω της οποίας μπορεί να αποθηκεύσει, σε memory stick, τις ρυθμίσεις της κονσόλας, καθώς και snapshots. Οι κονσόλες της σειράς Compact Expression διαθέτουν, όπως όλες οι κονσόλες τις σειράς Si/Vi, το σύστημα Fader-Glow και μπορούν να αποτελέσουν τμήμα του συστήματος HiQnet, της HARMAN. Η σειρά περιλαμβάνει 64x64 card slot, το οποίο μπορεί να δεχτεί κάρτες επέκτασης, όπως, MADI CARD, Aviom A-Net, Cobra Net, AES/EBU D type, BLU Link για σύνδεση dbx PMC-16 personal monitor, RockNet κ.ά. Μέσω των καρτών επέκτασης, η κονσόλα μπορεί να δεχτεί εξωτερικά stage box (32x16, 16x8 κλπ) καθώςκαι να συνδεθεί με DAW, για real time multitrack recording (π.χ. Protools, Nuendo, Ableton κλπ). H Compact Expression μπορεί να ελεγχθεί ασύρματα, μέσω Wi-Fi, με το VISI Remote application, μέσω iPad (δυνατότητα πολλαπλών iPad για έλεγχο ανά μουσικό σε stage live χρήση). H κονσόλα διαθέτει και το σύστημα D.O.G.S, για ανεξαρτητοποίηση του Gain, σε λειτουργία σύνδεσης 2 κονσόλων (1xF.O.H - 1xStage).

Xρήσεις: Live PA audio, θέατρα, πολυχώροι, μόνιμες εγκαταστάσεις, εταιρείες Rental, εκκλησίες, Home recording κλπ. Διαστάσεις (ΠxΒxΥ mm): 928x520x168. Bάρος: 19,2kg.

Si Expression 2 

Όμοια με την Si Expression 3, αλλά με 24 motorized 100mm faders. Διαστάσεις (ΠxΒxΥ mm): 716x520x168. Bάρος: 15,5kg.

Si Expression 1

Όμοια με την Si Expression 3, αλλά με 16 motorized 100mm faders. Διαστάσεις (ΠxΒxΥ mm): 482x520x168. Bάρος: 11,8kg. Επιπλέον, δυνατότητα Rack mount 19'.

AKG K375 - In ear ακουστικά


Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί επαγγελματίες μουσικοί και ηχολήπτες που με ευχαρίστηση χρησιμοποιούν τα ακουστικά της AKG; Είναι τα περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας των μηχανικών της AKG, που μπορούν και προσφέρουν τον αναλυτικό, με την απαράμιλλη ποιότητα των studios, ήχο, που ζητούν οι κορυφαίοι καλλιτέχνες; Ή μήπως είναι, απλώς και μόνο, επειδή, όπως και εσείς, θέλουν ασυμβίβαστη ποιότητα ήχου για τη μουσική τους;

Τα in-ear ακουστικά της AKG K375, προσφέρουν την άνεση, που εκτείνεται πέρα από ακουστικά της επιλογής σας. Κρατούν την ακρόαση της αγαπημένης σας μουσικής όλη την ημέρα, με ένα συνδυασμό υψηλής απόδοσης ήχου και απίστευτης άνεσης. Τα ακουστικά AKG K375 έρχονται σε τρία διαφορετικά μεγέθη, από μαλακές, ελατές πιπίλες σιλικόνης, που προσαρμόζονται άνετα στα αυτιά του κάθε σχήματος.

Το περίβλημα αλουμινίου παρέχει ανώτερη ακουστική απόσβεση και εκτεταμένη απόκριση μπάσου, ενώ ο κλειστός σχεδιασμός του πίσω μέρους των ακουστικών, βοηθά να κρατηθεί έξω ο θόρυβος, για να μη διαταραχθεί η τόσο ευχάριστη εμπειρία ακρόασης με τα ακουστικά της AKG. Ένα τριών πλήκτρων χειριστήριο, σας επιτρέπει να ελέγχετε τις λειτουργίες αναπαραγωγής από το iPod, το iPad, το iPhone ή κάποια άλλη συσκευή της Apple, και ένα in-line μικρόφωνο, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά AKG K375, και ενώ κάνετε ένα τηλεφώνημα, με αυτόν τον τρόπο, έχετε ένα ακόμα λόγο, ώστε να μη βγάζετε καθόλου τα ακουστικά σας.

Έτσι, εάν θέλετε ένα ελαφρύ, άνετο στο αυτί, ζευγάρι ακουστικά στούντιο, που προσφέρουν, σε επίπεδο ήχου, τα K375 σας καλούν να τα αποκτήσετε.

Focusrite Scarlett 18i6



Η Scarlett 18i6, είναι μια κάρτα ήχου, από τη νέα γενιά καρτών της Focusrite. Διαθέτει 18 εισόδους και 6 εξόδους και η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται μέσω USB 2.0.

Δύο βραβευμένοι προενισχυτές μικροφώνου και έξι είσοδοι γραμμής υψηλής πιστότητας, επιτρέπουν την άμεση ηχογράφηση έως έξι (6) οργάνων και δύο (2) μικροφώνων, ταυτόχρονα. Επιπλέον, η δυνατότητα σύνδεσης μέσω του ADAT, ενός οκταπλού προενισχυτή Mic/Line, επιτρέπει την εύκολη επέκταση των εισόδων, όποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Μαζί με την κάρτα, περιλαμβάνονται, το Scarlett MixControl για τον πλήρη έλεγχο και ρύθμιση των εισόδων/εξόδων, καθώς και μια πληθώρα ποιοτικών plugins, όπως compressor, reverb, gate και EQ. Το πακέτο συμπληρώνουν τα Xcite+, Ableton Live Lite και Novation Bass Station, τα οποία προσφέρουν μια ολοκληρωμένη σουίτα, με την οποία μπορείτε να αρχίσετε και να ολοκληρώσετε όλα τα στάδια μιας ηχογράφησης, άμεσα.

Η κάρτα παρέχει συμβατότητα με λειτουργικά συστήματα Windows και OS X.

Rolland M-200i


Η Rolland παρουσίασε τη νέα ψηφιακή κονσόλα ήχου M-200i, η οποία διαθέτει:

  • 32 κανάλια μίξης
  • 17 motorized faders 
  • 24 αναλογικά inputs (16xXLR - 6xΤRSjack - 2xRCA) και 14 outputs (8xXLR - 4xTRSjack - 2xAES/EBU), επεκτάσιμα έως 64x54 (χρησιμοποιώντας εξωτερικά stage boxes)
  • 8xAUX - 4xMatrix - 8xDCA
  • 4xMulti Effect Proccessors - 4xGraphic EQ
  • Πλήρως ελεγχόμενη από iPad, διαθέτοντας ειδικό BAY και καλώδιο σύνδεσης, καθώς και ασύρματη δυνατότητα χειρισμού μέσω Wi-Fi
  • Δυνατότητα πολυκάναλης ηχογράφησης και playback, μέσω USB port (40 DAW κανάλια ηχογράφησης μέσω REAC port)
  • Remote control Application για MAC/PC
  • Ad-Hoc δυνατότητα ασύρματου έλεγχου, χωρίς χρήση ασύρματου router (απαιτείται Wireless USB adapter - διατίθεται σαν Accessory)
  • Διαστάσεις: (ΠxΒxΥmm) 491x490x198
  • Bάρος: 9,8kg 
  • Χρήσεις: Live Sound, θέατρα, πολυχώροι, project studios, Ι. Ναοί, κλπ

AKG CS3


To AKG CS3 είναι ένα αρθρωτό και ευέλικτο συνεδριακό σύστημα, με τέλεια ευκρίνεια ομιλίας. Προτεινόμενο για εύκολη εγκατάσταση και απλή λειτουργία, προσφέρει μια αξιόπιστη και οικονομική λύση για μικρές και μεσαίες εφαρμογές.

Το CS3 συνδυάζει ευκολία στην εγκατάσταση και στη χρήση, αλλά με τη γνωστή με επαγγελματική ποιότητα ήχου της AKG. H σύγχρονη και κομψή σχεδίαση, ταιριάζει σε κάθε αίθουσα συσκέψεων. Αξιοπιστία και αντοχή στη χρήση, είναι δύο από τα κύρια γνωρίσματα του συστήματος. Το σύστημα είναι αρθρωτό, με διαφορετικές επιλογές στα gooseneck. Η κεντρική μονάδα συνδέεται με όλες τις σχετικές συσκευές, όπως ΡΑ, συστήματα καταγραφής, εξωτερικές πηγές ήχου και συστημάτων ελέγχου της κάμερας. Διαφορετικοί τρόποι εργασίας καταστούν δυνατή την ελεύθερη ή την ελεγχόμενη χρήση όπως απαιτείται.

  • Ευέλικτο για όλες τις μικρές και μεσαίου μεγέθους συναντήσεις
  • Plug and Play
  • Εύκολη εγκατάσταση, ακόμα και για μη εκπαιδευμένο προσωπικό
  • Ευκολονόητη διεπαφή χρήστη
  • Αρθρωτό σύστημα
  • Εύκολα επεκτάσιμο και προσαρμόσιμο

Ο ήχος του 2013!


Η φιλοσοφία της Gibson, βασίζεται στο συνδυασµό ποιότητας, κορυφαίου ήχου και διαρκών καινοτοµιών. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, που προσδίδουν διαχρονική αξία, σε κάθε κιθάρα της, για περισσότερο από έναν αιώνα. Η χρήση ποιοτικών υλικών, µαζί µε την τεράστια εµπειρία της, έχουν σαν αποτέλεσµα κιθάρες, µε µοναδικό χαρακτήρα και κορυφαίο ήχο. Η Gibson δε χρειάζεται συστάσεις. Ο ήχος και η αισθητική της, αποτελούν αναπόσπαστα κοµµάτια της µουσικής του χθες και του σήµερα. Είναι η επιτοµή µιας διαχρονικής αξίας, που µετρά πολύ περισσότερο, από µία απλή παράθεση των κορυφαίων τεχνικών χαρακτηριστικών και καινοτοµιών της. Κάθε κιθάρα Gibson είναι φτιαγµένη για να αποτελέσει την κιθάρα της ζωής σας και να γίνει πιστός σύντροφος στις µουσικές σας αναζητήσεις. 

Το 2013 η Gibson τιμά τον Les Paul, κορυφαίο μουσικό και αφοσιωμένο συνεργάτη της, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στις κιθάρες, που φέρουν την υπογραφή του - LES PAUL και στα μοντέλα SG. Ανεξάρτητα από το στυλ, το γούστο ή τις μουσικές σας δεξιότητες, η Gibson έχει δημιουργήσει για σας, την κιθάρα που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες, ακολουθώντας παράλληλα το πνεύμα καινοτομίας του Les Paul ,επιτυγχάνοντας έτσι υψηλών προδιαγραφών ήχο και ποιότητα. Τα μοντέλα κιθαρών του 2013, προσφέρουν τον ήχο Gibson, που τόσο αγαπάτε, στο στυλ που πάντα ονειρευόσασταν! Αυτός είναι ο ήχος του 2013!